Rots maatwerk

Verwarmde zwemvijvers met watervallen en nevelponds vormen de basis van prive-landgoed.

In de buurt van het Russische Moskou werd op privé landgoed een nieuw gastenverblijf gebouwd met onder andere verwarmde vijvers, mist-tuinen, verlichting en grote watervallen. Rots Maatwerk mocht deze elementen naar ontwerp van Erick van Egeraat engineeren en realiseren.

Gigantische zwemvijvers
Op het landgoed hebben wij de watertechniek van vier enorme vijvers van tien meter diep en diverse mistvijvers aangelegd. De vijvers staan met elkaar in verbinding en elk van deze vijvers zijn gemaakt van beton met een coating van meerdere lagen. Daartegenaan liggen natuurstenen rotspartijen van Italiaans graniet.

Verwarming en interactiveit
Een heatersysteem zorgt ervoor dat de vijvers in de Russische winters bij een temperatuur van min 25 graden Celsius niet bevriezen. Zo kunnen de eigenaar en zijn gasten ook in de winter zwemmen in de gigantische vijvers die in totaal 6000 kuub water bevatten. Het verwarmingsysteem bestaat uit een viertal heaters voorzien van een eigen zandfilter.
Middels een Ipad kan de eigenaar alles bedienen; licht, geluid en water kunnen middels een moodboard aangestuurd worden.

Moskou, rusland, water, watervallen, mist, tuin, landgoed, waterzuivering, zuivering, zwemvijver, verwarming, heaters, waterkwaliteit, helder, planten, zwemmen, natuursteen, natuursteen, mist, nevel, LED, RGBW, RGB, verlichting, onderwater, interactiviteit, aansturing, pompen, waterkwaliteit, helder, heaters, waterfalls, landscape architecture, landschapsarchitectuur, architectuur, BIM, 3d, engineering, ontwerpen, ontwerp, maatwerk, aanleg, leverancier, onderhoud,

Zuiveringsinstallatie van 2 verdiepingen
Voor dit project hebben we in totaal 25 zandfilters en 4 zeefbocht units aangelegd. Deze filters zijn afgestemd op de waterplanten die we in de vijver hebben aangelegd met oog op de zuivering en zorgen er voor dat het water niet verontreinigd wordt. Ook de volautomatische schoonmaakrobots, die de bodem schoonmaken van bezinksel, dragen hier aan bij. De technische ruimte, waarin alle techniek is weggewerkt, hebben we onder de grond geplaatst en bestaat uit een kelder met maar liefst twee verdiepingen. De installatie heeft haar eigen noodstroom systeem, dat zodra de stroom uit mocht vallen, de installatie door kan draaien middels deze aggregaten.

Dynamische en interactieve verlichting
In totaal hebben we 400 stuks RGB-W armaturen gebruikt die ‘’drijven’’ op bladeren van RVS voor de misttuinen, en nog eens 345 RGB-W armaturen toegepast voor de verdere verlichting van de vijvers, de watervallen en aangrenzende groenelementen. Middels een App op de Ipad kan de eigenaar deze verlichting controleren en eenvoudig via een "mood-board" bedienen naar een 8-tal sferen waarmee water, mist, watervallen en verlichting zich automatisch daaraan aanpast.

Realisatie op locatie door eigen personeel
Het project is door Rots maatwerk in Rusland gerealiseerd met eigen mensen. Hiervoor is een strakke planning en gedegen plan van aanpak een must om dergelijke complexe projecten in het buitenland te kunnen realiseren.

Enkele feiten & cijfers
- 4 zwemvijvers met in totaal 8300m3 waterinhoud;
- volledige zuivering toegepast in speciaal gerealiseerde ondergrondse ruimte met 2 verdiepingen;
- Heater systeem houdt het water warm voor tijdens de wintermaanden;
- 745 RGB-W led armaturen toegepast met in totaal 6.500meter kabel, aansturing via App op Ipad via moodboard's.

Natuursteen

Wij werken met zowel Europese als Aziatische natuursteensoorten. Natuursteen heeft een grote vormvrijheid en is daarmee zeer geschikt voor maatwerkprojecte

Ook interessant:

Anna van Buerenplein Den Haag

Van Dijk Maasland

Watertafel Da Vinciplein

Gemeente Den Bosch / Dhr. William Jans