Rots maatwerk

Wij werken met zowel Europese als Aziatische natuursteensoorten. Natuursteen heeft een grote vormvrijheid en is daarmee zeer geschikt voor maatwerkprojecten  – van beelden en fonteinen tot trappartijen, speciale bestrating en meubilair. Doordat elke steen anders is, is elk product uniek. Bovendien is natuursteen een zeer duurzaam materiaal, op voorwaarde dat je het op de juiste manier toepast. Het is belangrijk om voor elk project de juiste steensoort met de juiste kwalificaties te kiezen. Ook de fundatie en de wijze van plaatsing spelen een essentiële rol.

Hoofdtypen
Natuursteen is er in drie hoofdtypen:

 1. Stollingsgesteenten van afgekoeld magma, zoals graniet en basalt.
 2. Sedimentgesteenten uit rivieren en zeeën, zoals zandsteen en kalksteen.
 3. Metamorfe gesteenten, oftewel stollings- of sedimentsgesteenten die door extreme druk en/of hoge temperaturen een metamorfose hebben ondergaan, zoals gneis (uit graniet) of marmer (uit kalksteen).

Soorten

 • Graniet
  Graniet is letterlijk keihard en vorstbestendig en daardoor zeer geschikt voor intensief gebruik. Duurzaam en geschikt voor elke denkbare toepassing, van straatsteen tot kunstwerk.
 • Hardsteen
 • Hardsteen is de meest gebruikte natuursteensoort in Nederland. Het is weerbestendig, slijtvast, weinig poreus, duurzaam en zeer veelzijdig.
 • Leisteen
  Leisteen is een mooi, tijdloos en weerbestendig natuurproduct, dat in de buitenruimte eigenlijk alleen wordt toegepast als bestrating of in keermuren.
 • Kwartsiet
  Kwartsiet is bij normaal gebruik praktisch onverslijtbaar en wordt dan ook vaak toegepast op zwaar belaste elementen, zoals trappen.
 • Basalt
  Basalt past, door zijn overwegend grijze en strakke tint, uitstekend bij een moderne en haast minimalistische stijl.

Ook interessant:

Led

Botteskerkpark Amsterdam