Rots maatwerk

Huiskamer van de stad

Het Marktplein in Ede moest van een open ruimte veranderen in een intiemere locatie; een soort ‘huiskamer van de stad’. Wij mochten een bijdrage leveren met een spectaculaire fontein midden op het plein.

Ketenpartner
In de ontwerpfase vroeg architectenbureau Hosper ons al om specialistisch advies over technische en budgettaire aspecten. Vervolgens benaderde hoofdaannemer Dusseldorp ons om ook de realisatie te verzorgen, als ketenpartner in het bouwteam.

Verlichte fontein
Onze bijdrage bestaat uit een grote, druppelvormige natuurstenen fontein. ’s Avonds wordt deze fontein fraai verlicht door ledspots, die wit licht laten schijnen op de spuit en de spuitstralen.

Succesvol bouwteam
In het bouwteam zaten we met drie andere partijen aan tafel: de architect, de aannemer en de  gemeente. De bereidheid om samen te werken was van alle kanten groot. Mede daardoor is dit project zeer succesvol verlopen.

fontein, fonteinen, Ede, gemeente, aannemer, Dusseldorp, natuursteen, stad, binnenstad, markt, marktplein, evenementen, evenementenplein, cultuurplein, spelen, water, verblijven, ontmoeten, ontmoeting, fontijn, fontijnen, waterkunstwerk, water, hitte, hittestress, kwaliteit, bijzonder, maatwerk, plein, pleinen, steden, centrum, stadsplein, samen, kinderen, park, groen, HOSPER, techniek, fonteintechniek, turn-key, bouwteam, aannemer, leverancier, producent, spuiters, bedriegertjes, bedriegertje, fonteinspuiter

“Rots is een echte specialist en tijdens de uitvoering hebben we steeds een goede afstemming gehad van taken en verantwoordelijkheden. Dat heeft zeker ook geleid tot faalkostenreductie. We hebben dan ook afgesproken elkaar bij een volgende gelegenheid weer op te zoeken”

Bram Baakman, projectleider namens Dusseldorp

Prettige sfeer
Het Marktplein is na de herinrichting een plek waar mensen wat langer blijven hangen. Dankzij de fontein en de gerealiseerde beschutte groene overtuinen met terrassen en speelplekken heerst er een prettige sfeer. Zoals het hoort bij een huiskamer.

Enkele feiten & cijfers
- De druppelvorm van de fontein is aangezet met natuurstenen molgoten.
- Ook de retourpunten zijn gemaakt van natuursteen; Portugees graniet, om precies te zijn.
- De fontein bestaat uit 37 spuiters en wordt ondergronds aangestuurd vanuit een put.

Natuursteen

Wij werken met zowel Europese als Aziatische natuursteensoorten. Natuursteen heeft een grote vormvrijheid en is daarmee zeer geschikt voor maatwerkprojecte

Ook interessant:

Anna van Buerenplein Den Haag

Van Dijk Maasland

Watertafel Da Vinciplein

Gemeente Den Bosch / Dhr. William Jans