Rots maatwerk

Fonteinenshow maakt indruk op bezoeker landgoed

Ook over de grens voeren wij maatwerk waterprojecten uit. Zo hebben we in opdracht van WiM Landscaping een grote fonteinenshow op muziek gerealiseerd in Zuid-Rusland. Over een lengte van 150 meter legden we een indrukwekkende watershow aan.

Krachtpatser
190 RVS onderwaterpompen leveren de stuwkracht voor dit waterspektakel, bestaande uit maar liefst 500 fonteinspuiters. De shooters centraal in de circels halen een hoogte van maar liefst 50 meter. De fonteinen wordt aangelicht door 600 gekleurde powerLED-spots. We hebben dit project turn-key aangenomen: naast de aanleg zorgden wij voor technisch ontwerp, engineering en productie van de fonteinenshow.

Slinger van waterspuiters
We hebben drie grote cirkels van fonteinen aan elkaar verbonden met een slinger van waterspuiters. De fonteinen staan in een 150 meter lange betonnen bak, mooi afgekleed met Turks natuursteen. Alle techniek is in deze bak gemonteerd en bevestigd op een rvs framewerk. Door continue waterverversing middels bronwater blijft de waterkwaliteit in de bassin op goed niveau.

fonteinenshow, show, fontein, fonteinen, muziek, muzikaal, programmeren, geprogrammeerd, rusland, pompen, spuiters, shooters, effecten, effect, aanlichten, verlichten, water, waterkwaliteit, song, fountains, fountain, liedje, indruk, bijzonder

25 kilometer bekabeling
We legden maar liefst 25.000 meter bekabeling aan om alle LEDspots en pompen te voeden en te sturen. Deze kabels lopen naar diverse naastgelegen ondergrondse ruimten. Hierin staan alle voedingen, pompsturingen, beveiligingen en aansturingen opgesteld in grote schakelkasten.

Showdesign
De gehele show wordt aangestuurd door de Aquashowmanager die vanuit één tijdslijn alle pompen, LED’s en muziek aanstuurt. 8 versterkers en 185 geluidsboxen zorgen ervoor dat de muziek over het hele landgoed hoorbaar is. Het systeem is voorzien van een groot wifi-netwerk, waarmee de eigenaar via zijn tablet of smartphone contact kan maken met de Aquashowmanager. Zo kan hij altijd zelf water, licht en muziek regelen.

Realisatie op locatie door eigen personeel
Het project is door Rots maatwerk in Rusland gerealiseerd met eigen mensen. Hiervoor is een strakke planning en gedegen plan van aanpak een must om dergelijke complexe projecten in het buitenland te kunnen realiseren.
Om de risico's in te perken en de uitvoeringsduur van het project te verkorten, is de gehele installatie in Nederland opgebouwd in delen en getest op de juiste werking. Hierdoor is er de zekerheid verkregen dat er geen defecte onderdelen mee gingen en dat alles paste en functioneerde.

Enkele feiten & cijfers
- 190 RVS onderwaterpompen, 500 fonteinspuiters, 600 gekleurde powerLED-spots, 25km aan kabels verwerkt;
- Fontein geprogrameerd op muziek;
- 8 versterkers en 185 geluidsboxen zorgen voor de muziek;
- Hoogste shooters spuiten tot 50 meter hoogte.

Natuursteen

Wij werken met zowel Europese als Aziatische natuursteensoorten. Natuursteen heeft een grote vormvrijheid en is daarmee zeer geschikt voor maatwerkprojecte

Ook interessant:

Brusselplein
Leidsche Rijn

Van Wijk Nieuwegein

Artis Watertafel

Michael van Gessel