Rots maatwerk

Fonteinenshow maakt indruk op bezoeker landgoed

Ook over de grens voeren wij maatwerk waterprojecten uit. Zo hebben we in opdracht van WiM Landscaping een grote fonteinenshow op muziek gerealiseerd in Zuid-Rusland. Over een lengte van 135 meter legden we maar liefst 500 fonteinspuiters aan. 150 RVS onderwaterpompen leveren de stuwkracht voor dit waterspektakel, dat een hoogte van 50 meter haalt. De fontein wordt aangelicht door 600 gekleurde powerLED-spots. We hebben dit project turn-key aangenomen: naast de aanleg zorgden wij voor technisch ontwerp, engineering en productie van de fonteinenshow.

Slingers van fonteinenspuiters
We hebben drie grote cirkels van fonteinen aan elkaar verbonden met een slinger van waterspuiters. De fonteinen staan in een 150 meter lange betonnen bak, mooi afgekleed met Turks natuursteen. Alle techniek is in deze bak gemonteerd en bevestigd op een rvs framewerk. Door continue waterverversing middels bronwater blijft de waterkwaliteit in de fonteinenbak op goed niveau.

Fontein, fonteinen, Rusland, architect, WIM, aannemer, evenementen, show, showdesign, spectakel, bijzonder, indruk, verlichting, nevel, water, muziek, boxen, versterker, fontijn, fontijnen, LED, waterkunstwerk, kwaliteit, bijzonder, maatwerk, plein, pleinen, waterpartij, vijver, entree, gebouw, indruk, ontwerpen, showdesign, dmx, techniek, fonteintechniek, watertechniek, turn-key, bouwteam, aannemer, aanleg, advies, leverancier, producent, spuiters, fonteinspuiter, spuiters, pompen, waterkwaliteit, maatwerk, rots, dansen, muziek, stralen, waterstralen, evenement, beurs, opening, presentatie, product, onderwaterverlichting, ip68, oase, grundfos,

Ondergrondse ruimten
De techniek voor de spuiters en de sturing hebben we net als de waterzuivering geheel weggewerkt in diverse grote ondergrondse putten, zodat de techniek onzichtbaar is voor bezoekers van de fontein.

25 kilometer bekabeling
We legden maar liefst 25.000 meter bekabeling aan om alle LEDspots en pompen te voeden en te sturen. Deze kabels lopen naar diverse naastgelegen ondergrondse ruimten. Hierin staan alle voedingen, pompsturingen, beveiligingen en aansturingen opgesteld in grote schakelkasten.

Showdesign
De gehele show wordt aangestuurd door de Aquashowmanager die vanuit één tijdslijn alle pompen, LED’s en muziek aanstuurt. 8 versterkers en 185 geluidsboxen zorgen ervoor dat de muziek over het hele landgoed hoorbaar is. Het systeem is voorzien van een groot wifi-netwerk, waarmee de eigenaar via zijn tablet of smartphone contact kan maken met de Aquashowmanager. Zo kan de klant altijd zelf water, licht en muziek regelen.

Proefdraaien in Nederland
Het gehele project heeft proefgedraaid in Nederland. In een grote hal zijn de betreffende onderdelen gemonteerd en hebben ze proefgedraaid. Zo zijn we er zeker van dat alle onderdelen passen en ook functioneren op projectlocatie in Rusland.

Enkele feiten & cijfers
- 500 fonteinspuiters welke worden aangestuurd door ons Aquashowmanager systeem welke werkt vanuit het DMX protocol en vanuit 1 tijdslijn alle onderdelen van de fontein aanstuurt. Hierdoor is de timing perfect.
- 600 RGB Powerled spots welke alle 600 uniek aanstuurbaar zijn.
- Sturing en voeding vanuit meerdere ondergrondse ruimten.
- Turn-key realisatie: gehele proces in 1 hand. Van engineering tot aanleg en onderhoud.

Ook interessant:

Brusselplein
Leidsche Rijn

Van Wijk Nieuwegein

Dakpark Rotterdam

Sant en Co, Gemeente Rotterdam